Liberale meninger

Liberalisme sett nedenfra og opp

Røykeforbud er en grov krenkelse

with 6 comments


WHO ber staten i Norge om å vurdere røykeforbud i private hjem. Motivasjonen ligger i å beskytte barn mot passiv røyking, men det får da være måte på å kaste alle prinsipper om frihet ut av vinduet til fordel for trygghet.

Hvis vi lar staten bestemme over oss på alle nivåer i livet, vil dette til slutt gå ut over livskvaliteten vår på en negativ måte. Uten selvbestemmelsesrett mister mennesker livsgnisten og motivasjon for å skape verdier av både åndelig og fysisk art.

Jeg verken røyker eller har noe til overs for røyking i nærheten av meg, men hvis andre folk ønsker å røyke i hjemmene sine eller å tillate røyking på arbeidsplasser de eier og driver, da burde de få lov til det. Det er ikke spesielt sunt for barn å vokse opp som passive røykere, men det er heller ikke spesielt sunt om staten skal ha kontroll over hver eneste side av livene våre heller.

I et liberalt samfunn ville man ha sett kampanjer og demonstrasjoner mot røyking som foregikk på fredelig vis. Hvis vi skal endre folks mentalitet angående røyking, burde det foregå som en lang dialog over lang tid. Forbud og statlige inngrep i privatlivet er ikke veien å gå!

Reklamer

Written by Vegard O.

9. september 2010 kl. 12:43

Publisert i Innenriks, Kommentarer

Tagged with , , , ,

6 kommentar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Kan Helsedirektoratet og Strøm-Erichsen legge frem konkret fagfellevurdert forskning på at passiv røyking skader utover sjenanse?
  Det etterlyser jeg, for jeg finner bare en rapport fra rundt 1970 som har store feil i forskningsmetodene og er omstridt på nettet i i tidsskrifter.

  Kan vi få konkrete beviser på at passiv røyking er skadelig som sagt! Bare fordi man sier det mange nok ganger, er det ikke nødvendigvis sant.

  Røykern

  9. september 2010 at 13:52

  • Ja, det hadde vært positivt med en ny, offentlig debatt om dette. Det kan hende at politisk korrekte vil bidra med å hysje ned det hele eller at de latterliggjør kritikerne, men dette skjer vel ikke i Norge? 😉

   Liberale meninger

   9. september 2010 at 13:58

 2. HVORDAN SKAL EN SLIK LOV EVNT HÅNDHEVES ?OVERVÅKNINGSKAMERA I ALLE HJEM ?KUN
  EN LITEN PROSENT SOM RØKER INNEDØRS I DAG.
  ER NORGE PÅ VEI TIIL OG BLI EUROPAS NESTE
  KOMMUNISTLAND ?lA RØKERE FÅ FRED NÅ.lANDTES
  NYE MOBBEOFRE.RØKER IKKE SELV.

  JILL

  JILL WHITE FANEBUST

  9. september 2010 at 16:42

  • «Caps lock is cruise control for cool»

   Ved tegnsetting setter vi tegnet først, og mellomrommet etterpå. Jeg kunne også rettet på resten av småfeilene, men skal la være.

   Det er lettere å bli tatt seriøst hvis du i hvert fall PRØVER å skrive riktig.

   16-åring som kan norsk

   27. september 2010 at 18:46

 3. Vel, det begynner og bli kansje litt vel «overkill» dette!

  Jeg kan se grunnlaget men skjønner ikke helt vinklingen i den offentlige sektor?

  Slik jeg ser det, så er tobakk og alkohol ganske uskyldig i forhold til så utrolig mye annet dritt som er rundt på «gata», men skjønner jo at det er bedere og være «høy som ****» så lenge det ikke lukter og går utover kondissen

  Cocacola

  9. september 2010 at 18:56

 4. Jeg husker 70 tallet jeg.
  Englandsbåten, herlig.
  Det var i de dager da mamma og pappa satt i salongen på MS. Blendheim med hver sin drink og røkte. Pappa røkte sigar og mamma røkte Marlboro.
  Jeg fikk løpe fritt omkring på båten. Husker ennå lukten av salongen på MS Blendheim, blå skyer av tobakksrøyk som drev avsted. Og.. det luktet godt!
  Det var trygt, mamma med sigarett og gin tonnic, pappa med sigar og øl. Jeg fikk cola og peanøtter og satt i den røykfulle salongen og storkoste meg mens mamma og pappa spilte amerikaner og flørtet med hverandre.

  Det var tider det, den gang staten bodde i Oslo og ikke sånn som nå, i hvert hjem.

  nå har staten gitt oss røykelov, drikkelov, spiselov ,sovelov og pustelov. Det eneste staten ikke har laget lov mot er voldtekt og ran.
  Fy faen så degradert Norge er blitt siden den gang, nå har innvandrergjengene erstattet tobakksrøyken og driver rundt i gatene og slår og knuser alt de ser.

  Jeg lengter tilbake til syttitallet, den gang Stoltenberg, Knut og de andre sleipingene satt i slottsparken og lot mamma og pappa være i fred med røyen og drinken.

  cristian

  4. november 2010 at 19:11


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: