Liberale meninger

Liberalisme sett nedenfra og opp

La oss få fri innvandring!

with 36 comments


I VG i dag kan vi lese om at 25 år gamle Maria Amelie fra Russland oppholder seg ulovlig i Norge. Til tross for dette har hun skaffet seg mastergrad, noe som er en bragd i seg selv. Jeg har skrevet om fri innvandring tidligere på denne bloggen, og det er passende å nevne dette nok en gang.

Hvorfor skal vi nekte ressurssterke mennesker som Maria adgang til Norge? Det er utelukkende positivt for oss at slike mennesker ønsker å bidra til samfunnet vårt. Problemet mange forbinder med innvandring skyldes ikke innvandrerne i seg selv, men velferdsstaten. Når mange innvandrere kan komme til Norge og leve et godt liv på andres bekostning, da vil ikke systemet fungere i lengden. Det er derfor nazismen er på vei tilbake i Europa, fordi sosialdemokrater som er tilhengere av velferdsstaten begynner å innse at systemet ikke er bærekraftig. Og innvandring øker hastigheten på denne nedoverspiralen.

Løsningen vil være å avskaffe velferdsstaten over lang tid, fjerne alle særordninger og fordeler til innvandrere, og la folk få bestemme over sine egne liv. Dermed vil vi få stadig økning av ressurssterke mennesker til Norge, mens snyltere enten blir nødt til å bidra eller dra til land som fremdeles vil tviholde på velferdsstaten.

Oppdatering: det virker som mange lesere ikke forstår hvilke rammer jeg plasserer fri innvandring innenfor. Da kan jeg anbefale å lese disse innleggene også:

Hva er liberalisme?
Den liberale rettsstaten

Håper dette bidrar til å klargjøre synspunktet litt bedre. 🙂

Reklamer

Written by Vegard O.

22. september 2010 kl. 12:00

36 kommentar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Problemstillingen med «fri innvandring», er ikke at vi ikke skal nekte ressurssterke mennesker å komme hit og være nyttige, det er at man åpner dørene for organiserte kriminelle organisasjoner.

  Det vi burde hatt, var passkontroll og visumplikt, slik at ikke vi slapp inn folk uten gyldig grunn for å være her, og ikke slapp inn identitetsløse og papirløse. Da ville disse som mangler dokumenter, måtte ordne dette før de kommer hit, og man ville slippe at de som ikke er redelige kommer i det hele tatt.

  Systemet med velferdsstaten er bærekraftig, men da må vi ha kontroll med hvem som er en del av velferdsstaten. Per i dag går f.eks. alle inntekter av narkotika rett til utlandet. Reseptbelagt heroin, og legalisert, momsbelagt cannabis, ville omdirigert flere penger til velferdssystemet og politiet, og sikret vårt samfunn mot forfall.

  Casper

  22. september 2010 at 12:13

  • Fri innvandring slik jeg bruker det hører også sammen med en liberal stat. På den måten vil ikke de organiserte kriminelle organisasjonene få samme slagkraft som de gjør i et system som vi har i dag.

   Noen av hovedvirkeområdene til internasjonal organisert kriminalitet er saker som ikke er ekte kriminalitet, og da først og fremst narkotika. Hvis dette hadde blitt legalisert, ville de organiserte kriminelle mistet mye av sitt livsgrunnlag og politiet ville dessuten fått frigjort flere ressurser til å bekjempe tyveri, svindel og liknende som kriminelle også driver med.

   Velferdsstaten er ikke bærekraftig i lengden, først og fremst fordi systemet virker hemmende på verdiskaping og fordi det blir stadig flere på trygd og i pensjon, og færre som skal betale dette. 🙂

   Liberale meninger

   22. september 2010 at 12:24

   • Legalisering av narkotika er ikke gjennomførbart i en velferdsstat. Jeg er allerede drittlei av å ta regningen for folks teite livsførsel. Legalisering vil uansett hva man måtte mene medføre større forbruk og jeg er ikke villig til å betale den helseregningen. Det er nemlig problemet med velferdsstaten som folk flest ikke skjønner, det nytter ikke si at «jeg vil gjøre som jeg vil – det har ingen noenting med» fordi fellesskapet må betale for deg når du driter deg ut og havner på trynet.

    eva

    22. september 2010 at 17:02

 2. Du er meget forvirret angående begrepet nazisme.
  Å bruke ordet nazisme som en beskrivelse på en oppvåkning i Europa, vitner ikke bare om historieløshet.
  Det vitner også om at du er totalt uvitende om faren som truer Norge og Europa.
  Vær nu så snill og slutt og bruk dette ordet som du ikke forstår hva betyr.
  Nå har Sverigedemokratene blitt omtalt som et nazistisk parti hele valgkampen. Jeg spør meg selv; Hvor er de nazistiske elementene i SD? Er de usynlige?

  Dere antirasister har et temmelig fattig ordforråd. Når ordene rasist, nazist og fremmedfrykt er oppbrukt, sitter dere ribbet tilbake uten argumenter.
  Det må være trist å leve på et slik vokabulært steinaldernivå.

  tobydude

  22. september 2010 at 12:16

  • Hei og takk for innspill! 🙂

   Nazisme er nasjonalsosialisme, og det er en politisk ideologi som forfekter en sterk velferdsstat samtidig som den begrenser mennesker fra andre land å bli med.

   Sverigedemokraterna er i praksis nasjonalsosialister, da de er sterke tilhengere av velferdsstaten samtidig som de ønsker å begrense eller stoppe innvandringen.

   Andre sosialister synes å like dette svært dårlig, da det går dårlig overens med deres paroler om «internasjonal solidaritet». Så det vi ser i praksis her er to rivaliserende fraksjoner av sosialisme, hvorav den ene (den du antakelig vil kalle «antirasistisk»), ofte tyr til udemokratiske virkemidler for å stagge Sosialdemokraterna.

   Jeg har tidligere vært svært kritisk til behandlingen Sverigedemokraterna har fått på denne bloggen. Men man må få lov til å kalle en spade for en spade: Sverigedemokraterna er nazister, på samme måte som Jobbik i Ungarn og andre partier vi ser i anmarsj over hele Europa.

   At de er nazister endrer ikke det faktum at jeg vil forsvare deres ytringsfrihet og mane til respekt for demokratiske prosesser som det i det siste har vært vist svært liten respekt for av antirasister, kommunister og andre sosialister. 🙂

   Liberale meninger

   22. september 2010 at 12:34

 3. Fri innvandring reiser unektelig en rekke problemstillinger. Jeg nøyer med å si at velferdsstaten vi har i Norge, den må vi søke å beholde.Fordi vi har råd til det – med visse justeringer.

  Som «Liberale meninger» skriver, så vil velferdsstaten kollapse om innvandringen av ressurssvake mennesker varer ved.

  Derfor er det innvandringen i seg selv det bør settes fokus på. Innstrammingene vil komme.

  Velferdsstaten vil jeg beholde, men vi må bli tøffere i trynet overfor asylsøkere, familiegjenforeninger og nav-ryttere!

  Skjeggivara

  22. september 2010 at 12:17

  • Hei! 🙂

   Innvandring i seg selv er positivt. Det bidrar til å øke tilgangen på nye ideer og tanker, som kommer godt med i et åpent og fritt samfunn som har troen på fornuft, fremskritt og det å søke lykken.

   En stadig større statlig kontrollsituasjon vil virke ødeleggende for næring og fri flyt av ideer. Velferdsstaten er problemet, ikke innvandring.

   Konsekvensen av å gradvis fjerne velferdsstaten blir at snylterne og parasittene blir borte (de blir aktive eller flytter til andre sosialistiske land), mens de ressurssterke står igjen og bidrar til å gjøre Norge til et enda bedre sted å bo. 🙂

   Liberale meninger

   22. september 2010 at 12:37

  • Fokevandringen er et fattigdomsproblem. Det nytter ikke proppe igjen hullene, før eller siden blir presset for stort.

   Vi har ikke råd til velferdsstaten – selv om man propper igjen hullet for innvandrere. Husk at enhver innvandrer som kommer til Norge og jobber har vi fått «gratis» i form av at vi ikke har betalt for oppvekst og utdanning!!! Litt stønad i starten er langt i fra det det koster staten for oppveksten til et barn fra det ligger i mors liv til det er ferdig på videregående skole eller universitet.

   De dyre folka i dette landet er de vi har betalt oppvekst og utdanning til som ikke bidrar til skattekassen. De begynner det å bli rimelig mange av!

   eva

   22. september 2010 at 17:10

   • Velferdstaten er en utrolig dyr måte å administrere velferd på. Administrasjonskostnadden er så høy at vi høyst sannsynlig ville fått dobbelt så mye for pengene våre om vi fikk lov til å kjøpe velferdstjenestene direkte.

    Nei til overformynderi

    22. september 2010 at 20:04

   • Bare så synd at 90% ikke jobber, og bare snylter på statskassen fordi de lever som grever i Norge uten lovlig jobb. Så uansett klarer ikke de 10% som jobber å dekke opp «tapet» for de 90% som ikke jobber.

    😉

    Uno Wahl

    23. september 2010 at 07:26

 4. Fri innvandring? Hello!!! Vi må behandle søknader sånn de behandler søknader i sitt eget hjemland. Jeg tror jeg jobbet med min søknad til de amerikanske myndigheter i nesten 4 år. Jeg vet åtte år er lang tid, men det er bare sånn det er. Skal vi ha fri innvandring vil det bli mer innvandrere i Norge en det allerede er. Svart jobbing etc etc. Jeg kan ikke akkurat telle på fingrene hvordan mange øst europere det er her i norge. Og hvem må bøte for dette? Jo det er oss, altså vi som er norske statsborgere. Mer skatt osv.

  Og hvor er debatten om de norske menneskene som vi bare gjemmer under sanden? De får ikke nok hjelp…

  Og allt i allt. På min jobb så er det en innvandrer som nesten ikke kan snakke norsk, men har 4 biler, 2 hus + en hytte på trysil + at dette menneske får mer betalt av nav en jeg noen gang klarer å få i måneden.
  Ja og jeg er sykepleier.

  Hva hadde skjedd om jeg søkte asyl i iraq eller lignende. Jo fælt å si, men jeg hadde sikkert fått en kule i hodet.

  Takk

  (hilsen fra en som virkelig ikke forstår denne debatten)

  Herman

  22. september 2010 at 12:28

  • Heisann Herman! 🙂

   Du må lese mer nøye om det jeg faktisk skriver. Fri innvandring i denne sammenhengen betyr en konsekvens av det å ha en liberal rettsstat.

   Ingen innbyggere må bøte for andre i et slikt samfunn. Skatter, avgifter, trygd og så videre er avviklet på et statlig nivå, hvilket betyr at verken du eller jeg må betale for innvandring. Kanskje jeg skal legge ved en lenke til det jeg har skrevet om dette tidligere i innlegget.

   Hva andre land praktiserer kan ikke og bør ikke være normen for hvordan vi skal opptre. Et onde legitimerer ikke det andre.

   Liberale meninger

   22. september 2010 at 12:42

 5. Så bra at hun kotaktet vg.
  Nå kan de sende henne hjem og hun kan da bidra med sin utdannelse i sitt eget hjemland.

  Kai

  22. september 2010 at 12:56

  • Jeg ser ingen grunn til å forhindre skapende og ressurssterke mennesker fra å bo og jobbe i dette landet. 🙂

   Liberale meninger

   22. september 2010 at 13:08

 6. I og med at velferd er basert på at Staten skal betale de trengende, og det blir stadig flere av dem, sier det seg selv at systemet en dag vil kollapse. Så kan man velge om å gjøre dette kontrollert nå, eller vente til det er for sent. Men å slippe folk fritt inn er en svært dårlig ide. Da vil ikke bare velferdstaten kollapse, men hele systemet. Oslo vil likne en krigssone i løpet av 5 år.

  I prinsippet er landegrenser og nasjoner unødvendig. Vi er alle barn på samme planet og av samme skaper. En Verdensregjering og globalt lederskap er ingen ny tanke. Gengis Kahn, Alexander Den Store, Cesar, diverse europeiske kongelige, Hitler osv. Hadde en disse lykkedes ville ting vært ganske ugly. Det heter at vi må lære av historien, og de som i dag søker Verdens Regjering, eller New World Order, som de kaller seg, er ikke noe bedre enn sine historiske likemenn.

  Vi er i vesten i ferd med å få et teknolgisk diktatur og det er grunn til bekymring.

  Asbjørn Kragh

  22. september 2010 at 13:22

  • Takk for innspill! 🙂

   Har du lest det jeg skriver om fri innvandring i forhold til en liberalistisk stat?

   Én ting er å slippe folk fritt inn i et system med mange statlige velferdsgoder, men det er noe helt annet å slippe dem inn i en stat hvis eneste funksjon er å beskytte individer mot overgrep.

   Egentlig burde jeg kalt det «fri arbeidsinnvandring», da konsekvensen av denne typen innvandring blir at man må ut i arbeid eller utdanning. Ingenting skjer av seg selv i et slikt samfunn, man må rett og slett ta mer ansvar for eget liv.

   Jeg holder meg forøvrig til Norge i første omgang. Verden er stor og full av voldelige maktmennesker, så da får man ta ett steg av gangen. 😉

   Liberale meninger

   22. september 2010 at 13:28

 7. «Det virker som mange lesere ikke forstår hvilke rammer jeg plasserer fri innvandring innenfor.»

  Haha.

  WikiPeder

  22. september 2010 at 13:32

 8. Fri innvandring er sikkert ikke det vi vil ha her i landet, men en helt annen ordning enn det vi har i dag, er nødvendig. Man må kunne bestemme individuellt fra sak til sak, men slik er vel ikke lovene i dag. Derfor er det kanskje på tide at nye
  lover blir besluttet, slik at ikke hver sak blir behandlet likt. Denne kvinne burde få bli, siden hun kom hit som barn og siden hun med sin utdannelse kan bidra til samfunnet her i Norge.

  Tutta

  22. september 2010 at 13:57

 9. Fritt innvandring er IKKE løsningen, NULL innvandring er!

  Jeg har bodd i USA, en del steder i Europa og litt i Asia. Vet du hva alle har i felles? Kriminalitet takk til innvandring.

  Du må åpne øya litt før du kan si noe som helst gutt, du er sikkert en av de nordmennene som har bodd i ett fylke hele sitt liv og har null forståelse ovenfor hvordan det virkelig verden fungerer. Du formulerer dine meninger over ting du har lest i avisene på nettet og debatter du har hatt på bloggen din og i andres.

  Internet experience does NOT equal real world experience!

  Kjell

  22. september 2010 at 14:43

  • Takk for innspill! 🙂

   Det er ingen grunn til å være nedlatende. Hvem jeg er har ikke noe å si, ettersom argumentasjon og dokumentasjon er det som teller. Erfaring hjelper på ens forståelse av situasjoner, men bør ikke overstyre det andre jeg har nevnt. Det blir appell til autoritet, og det er en logisk feilslutning.

   Ingen de stedene du nevner har liberalistiske styresett. USA er det nærmeste eksempelet, men der ser vi også at staten har gått bort fra hva det opprinnelig var (konstitusjonell republikk til korporativistisk republikk med sosialdemokratiske og liberalistiske innslag).

   Og det er vel en bastant påstand å skylde utelukkende på innvandring på grunn av kriminalitet på disse stedene? Situasjonen er vel mer nyansert enn som så? Hva med for eksempel selve det politiske systemet? Kan det være en vesentlig del av årsaken?

   Liberale meninger

   22. september 2010 at 15:42

 10. Syns nå det virker litt «set-back» å fjerne velferdsstaten også jeg da. Eneste ting som er positivt med å bo i Norge. Syns jeg personlig vertfall. Uten den er det bare å dra inn så masse folk dere bare vil, for jeg blir vertfall ikke boende her uten.

  Liinda

  22. september 2010 at 15:16

  • Hei Liinda! 🙂

   I en liberalistisk stat (konstitusjonell republikk) er det også plass til de som ønsker å ha en velferdsstat, på sett og vis. I en liberal stat kan hvem som helst gjøre hva de vil, så lenge de ikke lar dette gå ut over andre (hva dette innebærer har jeg skrevet litt om tidligere på bloggen).

   Med andre ord: du og andre sosialdemokrater står fritt til å danne et velferdssamfunn i staten. Forutsetningen er at det foregår på et frivillig basis, det vil si at dere ikke for eksempel tvinger meg til å være med (slik er situasjonen i Norge i dag). Da kan dere betale «skatt» til deres samfunns myndigheter og motta velferdsgoder. Og du kan melde deg ut når du vil, eller etter kontrakt, alt ettersom. 🙂

   Liberale meninger

   22. september 2010 at 15:46

 11. HURRA!

  Endelig noen som har skjønt at vi trenger arbeidskraft og ikke flere dårlige borgere som bare lever på velferd. Da mener jeg både nordmenn og innvandrere.

  Jeg skal være førstemann til å stemme på det partiet som vil kutte velferd og åpne grensene for ressurssterke folk som kan og vil jobbe! Oljepengene har gjort at vi alle totalt har mistet gangsynet, både innenfor og utenfor Norge.

  Kriminaliteten som noen babler om her har vi fått allerede med Schengen avtalen. Det er en helt annen diskusjon.

  Hilsen en som jobber ræva av seg, blir blodsugd av staten på skatten, er møkklei arbeidsgivere som skyver arbeidskraft de ikke vil ha over på trygd, er møkklei av at Norge bruker trygd som distriktspolitisk virkemiddel og er drittlei sytete gratispassasjerer som bare krever og krever og aldri vil gi noe tilbake til fellesskapet.

  eva

  22. september 2010 at 16:54

  • Takk for innspill 🙂

   Det partiet som vil kutte velferd og åpne grensene til ressurssterke folk er DLF, men om du kan stemme på dem avhenger av hvor du bor. Oslo, Akershus, Hedmark og Rogaland er de fylkene hvor de stiller til valg.

   Sjekk også ut http://stemdlf.no/

   Liberale meninger

   22. september 2010 at 17:20

 12. «Løsningen vil være å avskaffe velferdsstaten over lang tid».

  Det er helt feil.

  Løsningen vil være å fjerne velferdsordninger for UTLENDINGER, uansett om de er arbeidsinnvandrere eller asylsøkere!

  Jan

  22. september 2010 at 17:29

 13. kose blogg! Endelig enda en liberaler som tør å stå frem! Vi liberale må vise at det fins flere sider av en sak enn sosialist og borgerlig. Nasjonalsosialisme er og blir sosialisme, og det skal det fortsatt være!

  simonfur

  22. september 2010 at 18:47

 14. Støtter deg 100%. Velferdsstat=Robin Hood-slaveri!

  Men jeg tror ikke du har noen sjans til å få gjennomslag så lenge vi bor i den typen demokrati som vi gjør. Når de 51% fattigste/lateste/dummeste kan suge så mye blod de vil ut av de 49% rikeste/mest arbeidssomme/smarteste, så vil de gjøre dette. Og deres evne til å overbevise seg selv om at dette ikke bare er lovlig, men også rett og rettverdig vil bare øke.

  Snart er 51% av befolkninen enten på trygd eller ansatt i det offentlige, og alt tyder på at offentlig forbruk (og trygder) bare vil øke og øke til nesten ingen er igjen til å jobbe. Oljefondet forsterker selvfølgelig dette.

  Håkon

  22. september 2010 at 21:23

  • Takk for innlegget!

   Jeg er helt enig med det du skriver. Men det å forandre verden må bli gjort steg for steg, selv om det er aldri så lite. Så om det at jeg blogger om liberalisme og konsekvenser av sosialdemokrati her kan bidra til å øke folks kritiske bevissthet bare litt, da skal jeg være fornøyd i første omgang 🙂

   Liberale meninger

   22. september 2010 at 21:29

 15. Braindrain! La oss gjøre som Canada der er det lite problemer med innvandrere,de tar inn leger,sykepleiere,mekanikkere etc.. ikke analfabeter som hever trygd resten av livet. Innvandring må ses på som en jobbsøknad,hvem vil vi ha?

  M44

  25. september 2010 at 17:49

  • Hei M44 og takk for innspill! 🙂

   Det du skriver vil bli konsekvensen av å gradvis legge ned velferdsstaten. Man kan ikke lenger være lykkejeger og komme til en stat der man bare kan late seg, man må faktisk bidra på de områdene du nevner. 🙂

   Liberale meninger

   25. september 2010 at 22:49


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: